Expoziție de păpuși în costume populare

În perioada 22 iunie – 10 iulie te așteptăm la Era Shopping Park Iași pentru a vizita cea mai mare colecție de păpuși în costume tradiționale prezentată până acum publicului.

 Îți vei bucura privirea cu 200 de păpuși  în costume populare românești realizate la Arta Crișana și alte cooperative din România în perioada 1960-1980. și alte 400 de păpuși  îmbrăcate în costume populare tradiționale din Germania, Franța, Italia, Spania, Belgia, Olanda și multe alte țări din întreaga lume  completează această expoziție.

 Păpușile în costume populare sau „Păpuși folclorice” cum erau numite în pliantele de prezentare din epocă, prezintă la scară redusă, costumele specifice diferitelor regiuni din țară, păstrând, cu toată stilizarea necesară, linia și motivele decorative specifice.

  Aceste păpuși erau dăruite copiilor sau, cel mai adesea, folosite ca elemente decorative.

„Păpușile îmbrăcate în costume naționale inspirate din tezaurul folcloric al poporului român, reprezintă bibelouri lucrate cu pricepere și măiestrie, care înfrumusețează interiorul locuințelor și contribuie totodată la cunoaștere portului popular din diferite regiuni ale țării.” (prezentare  pliant anii 60)

 Sobrietății cromatice și eleganței liniei costumelor populare din nordul Moldovei, li se adaugă policromia și vioiciunea costumelor maramureșene și oșenești, finețea costumelor oltenești, somptuozitatea costumelor argeșene și bănățene, cât și eleganța și rafinamentul costumelor din Transilvania.

 Expoziția este completată de planșe cu cataloage de prezentare din epocă ale acestor păpuși.

Te așteptăm!

Program:

Email:

Telefon:

Localizare